Anois - Bandinformatie

Door een jaar in Ierland te hebben gewoond raakte ik geïnspireerd door de mystiek van het land en de Ierse muziek. Teruggekomen in Nederland begon ik covers van Ierse zangeressen te zingen, zoals Enya, Clannad en Déanta. Het genre bleek goed bij mijn stem te passen. In 1996 ben ik op zoek gegaan naar muzikanten en zo is Anois ontstaan, die toen nog uit drie mensen bestond. Al gauw begon ik ook zelf muziek te maken: de sprookjesachtige verzen uit ‘The Lord of the Rings’van J.R.R. Tolkien vond ik erg inspirerend. Het werd een album met veertien nummers.
Samen met Ierse traditionals vormde dit het voornaamste repertoire van Anois.

Vanwege de rechten aan de erfgenamen van Tolkien bleek het tot dusver nog niet mogelijk te zijn deze CD ‘The Lord of the Rings’ te kunnen uitgeven.

Vandaar dat ik in 2005 met een nieuw project begon: muziek componeren op de gedichten van Emily Brontë. Samen met nog drie andere bandleden van Anois werden deze songs op CD gezet en uitgebracht in 2009. Voor deze CD schreef ik vijf nummers.

Voor verdere informatie: zie www.anois.nl

Sinds 2009 zijn er voorlopig geen live concerten met de band. Wel treed ik solo op met achtergrond-CD, waarbij ik zowel Tolkien- als Brontë-repertoire ten gehore zal brengen. zie: solo-optredens.


Foto: Bertie Jansen

Foto: Sander van Lambalgen